duminică, 31 ianuarie 2010

Supa crema de legume cu crutoane


Ingrediente:

2 cartofi albi

1 dolecel potrivit

1 morcov mare si unul micut

100 de gr de spanac sau broccoli 

ulei de masline

sare

o ceapa micuta

2 graunte de usturoi

paine integrala sau de cereale

Se pune la fiert, in 1,5 l de apa, cam asa:) cartofii cu morcovul si dovecelul, taiati in cuburi mai mari si sare.

Dupa ce au fiert, se paseaza cu blenderul.


Astfel se obtine supa crema. 

Spanacul spalat si stors, pe care l-ai stropit cu zeama de lamaie si le-ai lasat astfel pt 15 minute.

Dupa ce ai pasat legumele cu blenderul, se pune spanacul, si il lasi sa de-a un clocot, se amesteca cu o lingura de lemn.  Apoi supa se ia de pe foc.

Crutoanele se fac astfel: 4 felii de paine cu cereale, care se taie cubulete, si se pune, intr-o tava, pe care ai pus o folie de aluminiu. Dupa ce ai pus painea, taiata cubulete in tava, peste ea presari un pic de ulei de masline, si o bagi la cuptor, pana cand se rumenesc si devin crutoane.


Si supa care e gata se serveste cu crutoane.

Eu am mai pus in supa, 100 de gr de peste fiert, separat, si apoi maruntit ( sau se poate carne de pui, fiarta, separat).

Este o mancare usoara si sanatoasa.

Pofta buna!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu