duminică, 24 ianuarie 2010

Prajitura cu fulgi de ovaz

l





Ingrediente:

5 oua

7-8 linguri fulgi de ovaz, macinat (sau vezi tu, cat ia)

jumate de plic praf de copt

3-4 linguri pline, miere de albina

3 linguri de nuca macinata

2 mere, nu f mari, curatate si razalite, fara coaja

un morcov micut, dat pe razalitoare


7-8 linguri de fulgi de ovaz, le macini in masina de macinat zahar si rezulta, faina de ovaz.

Marul si morcovul se dau pe razalitoare, iar nuca se macina si apoi se pun intr-un castron. Daca marul lasa zeama, o storci.

Alusuriile se bat spuma, tare, apoi, se pune mierea de albina si se mai bat un pic.

Galbenusurile impreuna cu praful de copt si o felie de unt, se freaca bine, separat intr-un bol (eventual, le freci cu mixterul ca sa nu existe gogoloase), daca o doresti mai dulce, poti sa mai pui miere de albina in galbenusuri.

Apoi, se pun galbenusirile peste albusuri si faina de ovaz, in ploaie, si amesteci cu o lingura de lemn, de sus in jos, usor, cu grija, tot atunci se pune si marul si morcovul si nuca.

O lasi la copt, in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, 20 de minute. O rastorni, pe un platou, dupa ce sa racit, daca doresti poti sa o insiropezi, cu zeama de mandarina, (storci o mandarina dulce).

O ornezi dupa bunul plac, cu nuci, mandarine, si nuca de cocos.

Am observat ca e mult mai buna, a doua zi, e mai aromata, si sa o pastrezi la rece, nu neaparat in frigider.

Pofta buna!






























































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu